ירידה באחוזונים במשקל

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

10/07/2017 | 13:03 | מאת: יולי

ד"ר שינהר שלום. בני בן 3. גובה 94 ס"מ ושוקל כ 12 ק"ג. האחות טיפת חלב אמרה שמאז המדידה האחרונה שלו שבוצעה לפני כשנה וחצי, ירד באחוזונים במשקל מאחוזון 10 לאחוזון 3. לא ירד באחוזון גובה. בני לא אכלן גדול. אוכל לאט וכמויות קטנות יחסית. ספירת דם לפני כשנה תקינה. ללא שלשולים או עצירויות... מה דעתך?

שלום, הירידה באחוזני המשקל נובעת כפי שציינת מאכילה מעטה ופעילות גופנית גבוהה יותר לעומת תינוק בן שנה וחצי. כל עוד הגובה טוב אין בעיה. רצוי להתייעץ עם דיאטנית לגבי אפשרויות העשרת המזון

מנהל פורום רפואת ילדים