דלקת גרון חיידקית שהסתבכה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

02/06/2017 | 23:22 | מאת: דני

שלום התחיל לכאוב לי הגרון כבר לפני שבוע והלכתי לרופא והוא עשה לי משטח גרון ויצא שזה לא חיידק אלא וירוס ואז אחרי איזה יומיים במקום שהמצב היה אמור להשתפר הוא רק החמיר עד כדי כך שלא יכולתי לשתות או לאכול כלום אז שוב הלכתי לרופא וישר הוא קבע שיש לי דלקת גרון של החיידק סטרפטוקוקוס והרופא נתן לי אנטיביוטיקה מסוג פנרפא וגם הוסיף לי סטרואידים כי המצב של הדלקת שלי לא היה טוב בגלל ההטעייה של המשטח גרון בהתחלה אז עכשיו אני מרגיש יותר טוב וירדה קצת הנפיחות אבל עדיין אני חושב שאני מרגיש טוב רק בגלל הסטרואידים כי שאני לא על סטרואידים עדיין יש לי כאבים עזים בגרון ונפיחות עזה ואני כבר 4 ימים על האנטיביוטיקה אז שאלתי היא כזאת מתי האנטיביוטיקה אמורה להשפיע ולהוריד את הנפיחות לגמרי? כי בינתיים עברו 4 ימים ולא היה שינוי בכלל למרות שהרופא אמר שיקח יומיים שהיא תתחיל להשפיע. והאם וגם מתי שהיא מתחילה להשפיע מתי היא מסיימת את התהליך ומוחקת את החיידק ושלא יהיה לי נפיחות כי בינתיים אני עדיין לא מצליח לאכול כמו שצריך וזה פוגע בבריאות שלי.

שלום, לאחר 4 ימים היה צריך להיות שיפור אם האנטיביוטיקה מתאימה לחיידק. לרוב כשעושים תרבית יש גם תשובה של רגישות החיידק לסוגי תרופות שונים.

מנהל פורום רפואת ילדים