תינוק שפתאום מתחיל לנחור

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/04/2017 | 13:33 | מאת: דנה

צהריים טובים דוקטור, התינוקת שלי מחרחרת מהלידה וכיום בת שלושה חודשים. ביקרנו כבר כמה פעמים אצל רופא ילדים ואאג ואמרו שיעבור כשתגדל. הדבר שמטריד אותי הוא שיש לילות שבהם היא פתאום מתחילה לנחור לפנות בוקר, בסביבות 4-5, אחרי שישנה שינה שלווה ורגועה. ברגע שהיא מתחילה לנחור היא מתחילה לזוז באי נוחות במיטה ואחרי זמן קצר מתעוררת. אני מרדימה אותה על הידיים והיא ישנה טוב - מניחה על הגב - נוחרת שוב וחוזר חלילה. גם הרופאת ילדים וגם האאג אמרו שאין להם מה להציע מלבד להיות סבלניים שהיא תרגל והמעברים יתרחבו. אשמח לשמוע דעתך, אני מודאגת ועייפה.

שלום, הילדה נבדקה מספר פעמים ולכן אני מאמין שאין בעיה מיוחדת. נחירות אלה נובעות מצניחה קלה של הלשון או מגודש בדרכי הנשימה העליונות. זה אכן עובר עם הזמן. ניתן להשכיב אותה גם על הצד וזה ישפר את המצב.

מנהל פורום רפואת ילדים