חשד לסטרפטוקוק בגיל 1.4

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

09/04/2017 | 10:18 | מאת: קרן

שלום רב, בתי בת 1.4, הייתה לה דלקת גרון עם חום גבוה בלי ממצא של נזלת/ שיעול. חלף לאחר מספר ימים. הרופאה חשבה שזה וירלי. ביקשתי בכל זאת לעשות תרבית גרון, למרות שכיום המחלה חלפה. שאלתי היא במידה ויש לה סטרפטוקוק בגרון, האם ייתנו לה אנטיביוטיקה בגיל הזה? החשש שלי הוא ממצב שהיא תהפוך לנשאית סטרפטוקוק ולכן ביקשתי את התרבית. אשמח לדעת גם כיצד יש אנשים שהופכים לנשאים של סטרפטוקוק כל חייהם? תודה רבה.

שלום, אם התרבית תהיה חיובית יש מקום לשקול טיפול אנטיביוטי. לא ניתן למנוע היוצרות של נשאות ולרוב זה לא לכל החיים.

מנהל פורום רפואת ילדים