טיפול במחלת שנית חוזרת.

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

02/04/2017 | 18:19 | מאת: לידיה

שלום. לבני בן 9 לפני כ-3 שבועות אובחנה מחלת שנית.טופל במקסיפן פורטה 10 ימים. מס' ימים לאחר מכן הוא סבל מדלקת גרון ,אך הפעם משטח היה שלילי. שילשום שוב הופיעה דלקת בגרון,פריחה ועליית חום עד 38.2.למחרת החום ירד עד ל37.2 ללא טיפול. בבדיקה רפואית מהיום,הרופאה התרשמה ששוב מדובר בסקרלטינה.נלקח משטח.בשלב זה אין תשובה. שאלה-במידה ומדובר במחלת סקרלטינה חוזרת,האם מדובר שוב בטיפול ע" מוקסיפן או שנותנים טיפול ע" אנטיביוטיקה חזקה יותר (על מנת למנוע חזרת המחלה בפעם שלישית )? תודה

שלום, לרוב בתרבית יש גם תשובה של רגישות החיידק לסוגים שונים של תרופות ואז ניתן לכוון את הטיפול לתרופה המתאימה. שווה להמתין לתשובה סופית.

מנהל פורום רפואת ילדים