הפרשות רבות אחרי ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

07/03/2017 | 23:32 | מאת: דנהדן

היי..בתי בת שנתיים עברה ניתוח כפתורים לפני 4 חודשים בעקבות נוזלים ללא הפסקה, דלקות אוזניים וירידה בשמיעה. מאז עד היום ישנן הפרשות מוגלתיות מרובות כל מספר ימים..לעתים נמשך כמה ימים ומלווה בחום וכאבים. מטופלת במי חמצן וסילוקסן לרוב כשיש הפרשות, ולאחרונה קיבלה גם זינט בשל סטרפטוקוק בגרון והפרשות אוזניים במקביל. הלכנו לביקורת אצל רופאת האף אוזן גרון שלנו שאמרה כי יש לחות בסביבת הכפתורים ושיש אחוז קטן של ילדים שהגוף שלהם דוחה את הכפתורים כמו גוף זר. הוסיפה שננסה לייבש את זה בכל מצב (אנטיביוטיקה ומי חמצן וביקורת בעוד שבועיים) כי הפתרון אחרת הוא להוציא את הכפתורים טרם זמנם. פעם ראשונה ששמעתי על אופציה של "דחיית" הכפתורים..הייתי שמחה לשמוע מעט בנושא ולהבין מה עושים במקרה כזה שבו הפרשות לא מפסיקות למרות הכפתורים

שלום, בהחלט הכפתורים הינם גוף זר ולעיתים הגוף שלנו אינו חפץ בהם. אני יכול לנסות ולייבש את האוזנים האלה ולמנוע הישנות של הדלקות ע"י טיפול הומיאופתי מתאים. אשמח לעזור.

מנהל פורום רפואת ילדים