ילדה בת 5 אבדה הכרה, ללא ממצאים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

13/02/2017 | 01:27 | מאת: ששון

בתי בת 5, לפני כחודש בתי אבדה את ההכרה בגן ללא סיבה ברורה, ההתעלפות הייתה כנראה חמורה כי כללה אי שליטה על סוגרים, ולקח לה יותר מדקה להתעורר. נשלחנו למיון, ונעשו לה בדיקות דם, EEG, וכן א.ק.ג, וכל הבדיקות יצאו תקינות. אציין שהיא לא ראתה נוירולוג או קרדיולוג אלא רק רופאי ילדים. העלפון בגן היה חד פעמי ומאז זה לא חזר על עצמו. יחד עם זה, לפעמים כשהיא עייפה היא מתלוננת שכואב לה הראש, שיש לה טעם מוזר בפה ושכואב לה כל הגוף. לא ברור אם זה אמתי או שהיא פשוט יודעת לספר תסמינים על פי השאלות שתשאלו אותה בבית חולים כל הזמן (היא ילדה חכמה). ייתכן שהיא גם רואה שזה מלחיץ את ההורים, ולכן היא מספרת את זה, כי חוץ מהתלונות שלה, אין שום דבר חריג. השאלה שלי, האם יש צורך לעשות עוד בדיקות כדי לשלול חלילה מחלה כלשהי? האם כדאי להתייעץ עם גורמים נוספים?

שלום, אכן מומלץ להגיע בהקדם לבדיקה של נוירולוג מומחה לילדים. זה בהחלט יכול להיות כחלק מאפילפסיה.

מנהל פורום רפואת ילדים