אגן חוץ כלייתי מורחב דו"צ

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

06/02/2017 | 12:55 | מאת: רחל ק

ד"ר דני שלום, יש לי תינוק בין 4.5 חודשים. נולד 1850 בשבוע 37. לא יודעים למה נולד כזה קטן וכחלק מהבירור עשו לו בדיקות רחבות. כששוחררנו מביח אמרו לנו וכתבו בטופס שיחרור "יש להזמין סונר כליות באופן אמבולטורי עקב אגן כליה ימנית 9 מ"מ". בשבוע שעבר ביצענו לו את הבדיקה והתוצאות הינן: אגן חוץ כלייתי מורחב דו"צ. כליה ימנית: אגן חוץ כלייתי עם רוחב של אגן כליה 0.8 ס"מ במישור AP. כליה שמלית: ... כנ"ל ... 0.5 ס"מ... אשמח להבין מה יכולה להיות המשמעות? אני מאוד לחוצה... תודה רחלי

שלום, אין סיבה ללחץ. תופעה נפוצה למדי. בכליה השמאלית ההגדלה קטנה מאד ואילו בימנית מעט גדולה יותר. לרוב זה מסתדר מעצמו עד גיל שנה. חשוב לקבל טיפול אנטיביוטי מונע למניעת דלקות בדרכי השתן.

מנהל פורום רפואת ילדים