ילדה שסובלת מאנקופרזיס

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

21/01/2017 | 21:45 | מאת: ענת

דוקטור שלום, יש לבתי בת 13 בעייה חמורה של דליפת צואה. מגיל ינקות היא סבלה מעצירות ופמיסורה. שפגעו בהתפתחותה הפיזית. כל הבדיקות שנעשו לה לא מצאו את הסיבה לעצירות. בשנים האחרונות יש דליפה יומיומית של צואה . דבר שהוא בלתי נסבל ומשפיע עליה ועלינו. היא גם מאוד עקשנית ולא מוכנה לשיתוף פעולה. עדיין היא זוכרת את החוקנים והבדיקות הפולשניות שעברה ולכן מאוד קשה לה. אשמח לכל פיתרון, עצה,טיפול אנחנו ממש אובדי עצות ענת

שלום, בת 13 היא אדם בוגר וחייב להחליט שהוא רוצה לטפל בעצמו. ניתן לטפל במרככי צואה אך יש צורך להבין מדוע אינה מוכנה להכנס לשירותים ולהתרוקן כראוי. דליפת הצואה נובעת מעצירות התנהגותית. ברור שזה חייב להיות מלווה בטיפול פסיכולוגי ויש מומחים לטיפול בבעיות יציאה.

22/01/2017 | 16:32 | מאת: ענת

תודה על תשובתך. הסיבה מבחינתה לאי רצון להתרוקן הוא קושי במתן צואה. כלומר צואה קשה. אנחנו משתמשים בנורמלקס אך כניראה לא עקביים מספיק. האם הקפדה יומיומית תעשה את העבודה? חיפשתי מטפלים עם נסיון בתחום אך לא מצאתי האם תוכל להמליץ ?אפשר גם בפרטי. תודה רבה ענת

מנהל פורום רפואת ילדים