ALT - תינוקת בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

12/01/2017 | 23:11 | מאת: עדי

שלום, במסגרת בדיקות דם לבתי הקטנה בת החצי שנה התקבל ערך של 66 באלאנין טרנסאמינאז (ALT). יש לציין כי היא מקוררת ומטופלת באינהלציות של מי מלח+וונטולין. אני זוכרת כי בטופס ההפניה היה כתוב כי יש לבצע את אחת הבדיקות (ייתכן שזו) עד השעה 7:45 בבוקר ולא יאוחר משעה זו. לצערי, בגלל שרק רופא ילדים יכול לקחת דגימת דם, הבדיקה בוצעה בשעה רבע לתשע בערך. האם יכולה להיות לכך השפעה על התוצאות? ובכלל-מה עליי לעשות עכשיו? כמובן שאחזור לרופאת המשפחה אך אני מודאגת נורא... אודה להכוונה. תודה ולילה טוב.

שלום, התוצאה הזאת הינה חסרת חשיבות לחלוטין ואינה מלמדת על בעיה. בחלק גדול מהילדים אלה הערכים התקינים.

מנהל פורום רפואת ילדים