בעיות גובה וההקשר ליציאות מרובות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

13/11/2001 | 13:01 | מאת: שרה

בני בן 14 גובהו 142 נמוך מאוד ביחס לבני גילו. אין לו בעיות אכילה אוכל היטב אולם לאחר שמסיים ארוחה מיד יוצא לשירותים. שאלתי האם זה תקין ? האם יש קשר לגדילה? אילו בדיקות כדאי לבצע בהקשר ליציאות? לאיזה תחום רפואי עלי לפנות?

13/11/2001 | 15:39 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

בנך אכן נמוך מאד לגילו. (אחוזון 5 לגובה בגיל זה הוא בערך 147 ס"מ). ע"מ לברר את הסיבה לקומה הנמוכה יש צורך לדעת מה היה גובהו לאורך השנים והאם רק לאחרונה הוא מתעכבבגדילה עקב איחור מה בהתבגרות ( זו הסיבה השכיחה , יחד עם קומה נמוכה על רקע משפחתי). כמו כן חשוב לדעת האם הוא בריא מעבר לכך, מה גובה הוריו ועוד. ליציאות מיד לאחר הארוחה בד"כ אין קשר אא"כ מדובר בשלשול כרוני הקשור להפרעות ספיגה. על פניו לא נראה שזה הסיפור. יש לפנות לרופא הילדים לבדיקה. המשך בירור קומה נמוכה ע"פ החשד ובד"כ נעשה בעזרת אנדוקרינולוג ילדים.

25/11/2001 | 02:17 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג

בצרוף תלונות אלה אנו תמיד בודקים: ספירה- לדעת שאין אנמיה, שקיעת דם, דם סמוי בצואה, ברזל וטרנספרין, פריטין וחומצה פולית. עלי לשלול מחלת מעי דלקתית או בעית מעי אחרת. כל שנה אני מאתר כ- 15 ילדים עם קומה נמוכה ו\או איחור בהתבגרות כתוצאה ממחלת מעי כרונית מסוגים שונים החל ממחלת מעי דלקתית וכלה בצליאק. ילדים אלה שאני מאתר מגיעים ללא סימנים בולטים אחרים. עליך לפנות לבדיקה לאנדוקרינולוג של ילדים בברכה פרופ' צבי צדיק מנהל אנדוקרינית ילדים מרכז רפואי קפלן, רחובות www.gdila.co.il

02/08/2005 | 21:31 | מאת: סיגל12

לבני בן השנה יש לפחות 4 - 5 יציאות ביום בדרך כלל סמוכות לאוכל. בנוסף יש לו אנמיה. והגובה שלו נמוך ב - 5 ס"מ ביחס לאן שהוא היה צאיך להגיע. האם זה תקין כ"כ הרבה יציאות ביום? האם יש קשר בין הדברים? אשמח לתשובה מהירה, תודה רבה.

מנהל פורום רפואת ילדים