גוש בשד אצל בני

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

15/09/2003 | 16:14 | מאת: רויטל

שלום בני בן 13 אוטוטו ואתמול הוא ניגש אלי והראה לי שתחת אחת הטמות יש לו גוש הוא טוען שכשהוא נוגע כואב לו ? מה זה אני מחפשת תשובה ולא מוצאת שום חומר או כיוון אשמח לתשובה רויטל

15/09/2003 | 19:33 | מאת: ד"ר מיקי שטיין

בד"כ גושים כואבים בשדיים בגיל זה נובעים משתי סיבות - חבלה (מכה) או גדילת השד/שדיים כחלק מההתבגרות המינית , אכן שדיים צומחים אצל בנות אך גם אצל חלק מהבנים יש צמיחה מינימלית של השדיים (וזה עלול לכאוב). בד"כ אין צורך בבירור ורק מעקב ע"י רופא הילדים

שלום, מסכים בהחלט עם ד"ר שטיין. זהו ממצא שכיח בגיל ההתבגרות ועלו להופיע גם בצד השני. אין מקום לדאגה.

19/06/2013 | 13:22 | מאת: טלי

בדיוק כמו המקרה של הבן של רויטל. בן 13 עם גוש בפיטמה בשד שמאל. רופאת הילדים הפנתה אותנו לכירורג, לאולטרה סאונד ואף לאנדוקינולוג. נמצא תהליך אובלי היפואקטגני שטחי תת עור, רקמה גלנודולרית של השד וכן נמצאה קשרת קטנה בבית שחי מצד ימין בעלת מרכז שומני. האם יש מקום לדאגה? התורים לאנודוקרינולוג הם לעוד חצי שנה לפחות.

03/11/2013 | 21:30 | מאת: אנונימי

האם הגוש יכול להיות קשה?

מנהל פורום רפואת ילדים