בעל חולה ומעשן

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

23/05/2010 | 11:22 | מאת: יעל

שלום רב בעלי בן 26,מעשן במשך 12 שנה! מחלת הסרטן הופיעה אצלו מספר פעמים בחייו. גם לפני העישון בגיל צעיר מאד וגם פעמיים אחרי כן בהפרש של שנתיים. אני מודעת לנזק שהוא גורם לעצמו אך לא מצליחה להעביר לו את הסכנה שבעישון,במיוחד במצבו. הוא מכחיש כל קשר בין העישון למחלה ולא מתעניין בהפסקת עישון. חשוב לציין שהוא מעולם לא ניסה שום דרך להפסקת עישון ואף לא התעניין בנושא. ראשית,הייתי מעוניינת לשמוע על דרך להביא אותו לידי מצב שירצה לנסות להיגמל המעישון.. ושנית, לדעת האם יש דרך טבעית להפסקת עישון? כיון שהוא נוטל כדורים לחיסול המחלה ולא יהיה מוכן לשמוע על נטילת כדור נוסף. תודה ויישר כוחכם.

בעלך נמצא במעגל השינוי במה שקרוי ה PRE CONTEMPLATION STGE ז"א הוא אינו מודע ואינו רוצה להיות מודע לנזקי העישון בשבל זה של חייו עליו לעבור לשלב של ה CONTEMPLATION ששם יתחיל לשקול ברצינות צעד גם מתוך אמביוולנטיות שהיא מובנת ושכיחה מפגש עם רופא שיטיף לדבר ויצרף אותו לסדנה היא הדרך הטובה ביותר לעניות דעתי משם דרך הסדנה הוא יעלה לאט לאט במוטיבציה יתקדם במעגל השינוי וייפתח לנסות גם תרופות לדבר

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?