בעיוות שינה

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

24/10/2008 | 07:48 | מאת: גבי

שלום! לפני שבוע הפסקתי לעשן ובעצת הרופא אני לוקח זיבן ומדבקות ניקוטין. הבעיה שאני לא מצליח להרדם ואח"כ ישן כמה שעות ומתעורר מוקדם. איך אפשר להתמודד עם כל זה וממה זה בא? תודה גבי לציין שעישנתי קופסה וחצי ליום של LM לייט

24/10/2008 | 16:17 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום גבי, הפרעות בשינה היא תופעה ידועה של התרופה שאתה משתמש בה - זיבאן. בנוסף, לא כתבת כמה עישנת והאם נהגת לעשן לפני השינה. אנימניח שעישנת לא מעט וגם לפני השינה. לניקוטין יש השפעה מרגיעה ואף מרדימה. יתכן ואתה סובל מתסמונת גמילה ולכן נמצא בעירנות, עוררות ועצבנות יתר, שהן תופעות מוכרות. בנוסף, פעולה קבועה מסויימת, למשל הדלקת סיגריה יכולה להיות חלק מריטואל ההירדמות וכעת ריטואל התנהגותי זה חסר לך. מה עושים? נסה לקחת את המנה השניה של הזיבאן לא יאוחר מ16:00, זאת כדי להפחית מההשפעה השלילית הידועה שיש לזיבאן על השינה. אם זה לא יועיל פנה לרופא שרשם לך את הזיבאן, בקש את עצתו באופן כללי ובפרט לגבי האפשרות להחליף לתרופה אחרת. ומה עושים לפני השינה? הכי טוב פעילות גופנית ובלבד שתסיים את הפעילות, לפחות שעה לפני שאתה נכנס למיטה. לילה טוב, דר' אריק שכטר

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?