דחוף ביותר!!!

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

14/10/2008 | 13:07 | מאת: בת מודאגת

אבא שלי בן 68 לפני ארבעה ימים החל לקחת צ'מפיקס בעצת הרוקח חבר שלו אתמול התבלבל ולקח שלושה או ארבעה כדורים היום הוא קצת מרגיש בחילה. בבוקר לקח עוד כדור. האם זה מסוכן? האם לדלג. מה לעשות נא עזרה דחופה ביותר!!!!

14/10/2008 | 21:29 | מאת: דר' אריק שכטר

שלום לך, איזה כיף לך, סוף סוף יהיה לך אבא בלתי מעשן. אומנם אביך חרג מההוראות, אולם הכדורים הראשונים בחפיסה הם במינון מופחת וגם כך טווח הבטיחות של התרופה רחב למדי, כך שלא קרה דבר. הבחילה שהוא חש, זו תופעת לואי מוכרת המתרחשת בכ30% מנוטלי התרופה, כדי להפחית תופעה זו או אף להפסיקה, כדאי לקחת את התרופה עם האוכל. דבר אחד לא ברור, מה זאת אומרת לקח את התרופה מרוקח? איזה עוד תרופות נותן רוקח חביב ואולי מזיק זה לאביך? יש להיזהר ולהימנע לגמרי מנטילת תרופות מרשם, ללא הסבר ומרשם רופא. בכל מקרה עדיין לא מאוחר להיוועץ ברופא המשפחה. מועדים לשמחה, דר' אריק שכטר

14/10/2008 | 21:30 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום לך, איזה כיף לך, סוף סוף יהיה לך אבא בלתי מעשן. אומנם אביך חרג מההוראות, אולם הכדורים הראשונים בחפיסה הם במינון מופחת וגם כך טווח הבטיחות של התרופה רחב למדי, כך שלא קרה דבר. הבחילה שהוא חש, זו תופעת לואי מוכרת המתרחשת בכ30% מנוטלי התרופה, כדי להפחית תופעה זו או אף להפסיקה, כדאי לקחת את התרופה עם האוכל. דבר אחד לא ברור, מה זאת אומרת לקח את התרופה מרוקח? איזה עוד תרופות נותן רוקח חביב ואולי מזיק זה לאביך? יש להיזהר ולהימנע לגמרי מנטילת תרופות מרשם, ללא הסבר ומרשם רופא. בכל מקרה עדיין לא מאוחר להיוועץ ברופא המשפחה. מועדים לשמחה, דר' אריק שכטר

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?