בגוגל כתוב שצ'נטיקס מסוכנת למה אתה לא מספר לציבור?

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

10/10/2008 | 00:31 | מאת: צרכן זייבן שחווה התקף לב

למה אתם ממליצים על משהו מסוכן עם תופעות לוואי קשות? זה עלול להיות סיפור רמדייה מספר 2 אני לא מבין איך התעשיה הזו עובדת שנתיים אתם ממליצים זיבן אחר כך אתם אומרים שזייבן לא טוב וצנטיקס יותר טוב איפה הרופאים האמיתיים והישרים של פעם?

10/10/2008 | 15:22 | מאת: ד"ר אריק שכטר

צר לי לשמוע שהיה לך אירוע לבבי לאחר נטילת זיבאן, אולי אם היית מפסיק לעשן קודם לכן היית חוסך מעצמך את החויה מסכנת החיים של התקף הלב. אין כל קשר ידוע ובודאי לא קשר שהוכח במחקר מדעי שהתרופה זיבאן גורמת להתקפי לב, ההפך - בטווח הארוך זיבאן מונע התקפי לב משום שזו תרופה טובה המסייעת להפסקת עישון ואילו העישון גורם להתקפי לב ולנכות לבבית אחרת. צר לי שלא הפסקת את העישון בזמן, אך אני בהחלט מבין את הכעס שלך. איפה קראת שזיבאן פתאום אינה תרופה טובה? נכון שצ'מפיקס היא תרופה מדוברת יותר כעת כיוון שהיא חדישה יותר, פותחה במיוחד להפסקת העישון וגם משום שמחקרים מדעיים מראים שתרופה זו יעילה יותר. אתה לא חושב שזו תופעה חיובית שהמדע מתפתח לתועלת האדם וכתוצאה ממאצים אלו מיצרים תרופות טובות ויעילות יותר? דר' אריק שכטר

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?