עצירות עם תרופה להפסקת עישון

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

26/09/2008 | 16:14 | מאת: ענת - מורה

שלום לעונים, אני מורה לספרות בחטיבת הבינים ובחמש השנים האחרונות עישנתי לא יותר מ20 סיגריות ליום, לעתים אף פחות. זה באמת לא הרבה, אבל לאחרונה שמתי לבשאני מחכה שהשיעור יגמר כדי להתחבא ולהדליק סיגריה. ראשי כבר לא היה בסיפור ולא בשיעור. החלטתי להפסיק להיות תלויה ומכורה נהנתי מהסיגריה האחרונה בסוף החופש וביום הראשון של הלימודים הייתי כבר ללא סיגריות. כדי לעזור לי, רופא המשפחה שלי המליץ לי על תרופה חדשה שניקראת צ'מפיקס או בשמה המדעי : VARENICLIN. הכל טוב ויפה, אלא שהתחלתי לסבול מעצירות קשה. גם קודם הייתה לי קצת עצירות וכעת העצירות החמירה במידה ניכרת מאוד, מיקרולט שפעם עזר לי מאוד, כמעט ולא יעיל. משהו לא זז שם. מה הסיבה לכך? האם להפסיק את התרופה. האמת שהשגתי תור לרופא לסוכות, אבל מה עד אז? בתודה וברכת שבת שלום וחג שמח ענת

27/09/2008 | 20:39 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום למורה ענת, עניה הלשון העברית בכדי לברך אותך על הפסקת העישון. לעישון אכן יש השפעה מזרזת על מערכת העיקול ועצירות היא תופעת לואי ידועה היטב לאחר הפסקת העישון בכל דרך. אז מה עושים? חוזרים לעשן? מה פתאום!!! אז מה כן? 1. כל בוקר שזיפים מיובשות X3-4 2. להרבות באכילת מזון עשיר בסיבים - לדוגמא גרנולה או סובין. 3. פעילות גופנית - דוגמת הליכה או ריצה. כל אלו ימנעו את העצירות ותוכלי להמשיך להיות נקיה מעישון שתהיה לך שנה ספרותית מאוד

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?