חרדות או צורך אמיתי?

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

20/01/2014 | 17:15 | מאת: בועז

לפני כשנה וכמה חודשים הייתי נוהג לעשן נרגילה באופן קבוע עם חברים, זה היה תקופה של חודשים בודדים. במהלך כל החיים שלי עישנתי כ5 סיגריות שהביאו לי, כשרק פעם אחת מהן סיימתי את הסיגריה עד הסוף (ו2 מהסיגריות שהביאו לי היו מגולגלות אז אני לא יודע מה בדיוק הכילו, קצת מפחיד אותי עכשיו..) נרגילה אחרונה לפני 7 חודשים. סיגריה אחרונה לפני כ4 חודשים. הפסקתי בלי לשים לב, פשוט ככה, בלי לחשוב על זה, בלי להרגיש צורך לעשן אח"כ ושום דבר. ההפסקה של כל זה נבעה מניתוק קשר עם האנשים שהייתי מסתובב איתם , ורק לאחר תקופה מסויימת פתאום 'קלטתי' שהרבה זמן לא עשנתי נרגילה או סיגריה. בימים האחרונים נתקלתי בהרבה דברים שגרמו לי להתחיל לחשוב על סיגריות ועכשיו עולים לי מעין רגשות/דחפים שאני לא מצליח לפרש. אני לא בטוח אם זה רגשות אשם על הטעויות שעשיתי בעבר או שהגוף שלי מרגיש צורך לעשן שוב. אני לא מצליח להפסיק לחשוב על זה. כל היום רק חושב על עישון עישון עישון. הגיוני שלמרות 4 חודשים שבהם לא עלה לי ביכלל עישון למחשבות, הגוף שלי באמת יזדקק וירצה סיגריה/נרגילה? או שזה רק חרדות ומחשבות טורדניות, והגוף של כבר נגמל, ואני צריך פשוט להירגע? חייב לציין שהמחשבות ממש מציקות לי ומעוררות בי הרבה חרדה ולחץ.

22/01/2014 | 15:59 | מאת: בועז

שלום נעלם לי הרצון והצורך לחזור לעשן. אבל רציתי לשאול מהם הזנקים הבריאותיים מהעישון של הנרגילה? כמו שאמרתי, סיגריות כמעט ולא עישנתי, ונרגילה עישנתי די הרבה (פעם בשבוע למשך כמה חודשים) אבל לתקופה של פחות משנה, ומאז עבר די הרבה זמן. קראתי באינטרנט שלמעשנים יש סיכוי מאוד מאוד גבוה לחלות בסרטן הריאות, אבל אני מניח שמדברים על מעשנים כבדים שמעשנים מספר שנים ולא נגמלים?..בקצרה האם יש לי סיבה אמיתית לחשוש מסרטן ומחלות שונות או פשוט להירגע ולשמוח שהפסקתי לעשן? לא היה לי שיעולים או ירידה בחוש הטעם ושאר נזקים זמניים שעלולים להיגרם בתקופת העישון. האם הגוף שלי כבר התחיל לנקות את עצמו ולהוריד את הסיכויים לחלות בסרטן ומחלות שונות? תוך כמה זמן אהיה במצב של בן אדם שלא עישן בחייו, או מאוד קרוב לזה?

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?