התנפחות כתוצאה מגמילה מסיגריות

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

17/10/2012 | 11:01 | מאת: דליה

שלום רב, שמי דליה בת 44 ולפני כחודשיים הפסקתי לעשן. ההפסקה נעשתה בבת אחת ע"י סיגריה אלקטרונית , הכמות הייתה קופסא ליומיים לא שיניתי את הרגלי האכילה לא הוספתי כמויות אוכל אך אני שמה לב שאני מתנפחת , ז"א אני נראת נפוחה מנוזלים . אני שותה 1.5 מיים ביום , עושה ספורט. רציתי לדעת האם כתוצאה מגמילת ניקוטין התופעה הזאת יכולה להיות ומה עלי לעשות? תודה דליה

18/10/2012 | 06:31 | מאת: ליבי

היי דליה, גם אני הפסקתי לעשן לפני שנה, על ידי כדורים. הזהירו אותי שחילוף החומרים יפגע כתוצאה מהפסקת העישון ויקח לו כחצי שנה לחזור לקדמותו. כאשר הגוף מפסיק לקבל את המנה אליה הוא רגיל, כמובן שיחולו שינויים. שמנתי במהלך החצי שנה הראשונה, ניסיתי דיאטות ושיטות רבות ודבר לא עזר. רק הזמן- כעבור חצי שנה, כפי שהבטיחו לי, חילוף החומרים חזר לפעול כרגיל, ורזיתי חזרה. תהי סבלנית, שזה לא יגרום לך לחזור לעשן! להפך, תלמדי ותפנימי שהסיגריות הארורות עשו לך את זה. תשתמשי בזה נגדם... בעוד 4 חודשים הכל יחזור לקדמותו, אל דאגה. בנוסף, אם יש לך אפשרות, דרך קופת החולים או באופן פרטי, תפני לדיאטנית או לקבוצת הרזיה שילמדו אותך איך לסייע למצב... בהצלחה!

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?