איזה קרם למרוח (אם בכלל)

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

25/06/2003 | 00:28 | מאת: Nita

למנהל הפורום שלום רב! אני בת 65. הפסקתי לקחת הורמונים כבר לפני כ- 3 שנים. העור נעשה לי יותר יבש, וידעתי שיהיה כך. הבעיה היא ברגליים, ליד הקרסוליים. הן מתנפחות לי מאוד ויבשות מאוד. האם סתם מריחת קרם שמן יפתור את הבעיה? הרי זו בעיה הורמונלית פנימית... ואם כן, איזה סוג קרם? אני יודעת שהנפיחות היא מתוך סיבות אחרות (אולי ה- נורבסק) ולא בגלל הפסקת ההורמונים. יש לך איזו עצה עם מה לשמן והאם כדאי בכלל? תודה מראש.

26/06/2003 | 19:02 | מאת: ד"ר שרגא וקסלר- מנהל הפורום

תודה על שאלתך ניטה, העור נעשה יבש גם ללא קשר להפסקת לקיחת ההורמונים, וללא קשר ל"בעיה הורמונלית פנימית". הנפיחות ליד הקרסוליים מצדיקה פניה לרופא פנימי לשלול מחלת לב, כלי דם, כליה ועוד. לשמן את העור זה רצוי ונפלא ואני מציע שתתייעצי עם קוסמטיקאית המבינה בנושא. בסדנה שאני מעביר אני מתייחס לכ 60 תופעות של אמצע החיים[גיל המעבר] ביניהן עור יבש, ואיך לטפח אותו. בברכה בריאות שלמה ד"ר שרגא וקסלר

מנהל פורום גיל המעבר