שרירן ברחם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

21/06/2003 | 14:39 | מאת: אורלי

יש לי שרירן בגודל 11 ס"מ ברחם, או בדופן(לא ברורי לי בדיוק). הרופא שלי הציע כריתת רחם בגלל כאבים. אני לא מעוניינת בכריתה. האם במצבי ייתכן טיפון להקטנת/ הוצאת השרירן ללא כריתה? אני בת 48 כמעט 49 תודה מראש אורלי

תודה על שאלתך אורלי, ישנן מספר שיטות לסילוק השרירן ללא כריתת רחם. היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, מיומקטומיה, סקלרוזציה של כלי דם ועוד. ניתן לקרוא על כך באתרים שונים חפשי "שרירן" או "מיומה" בגוגל. בברכת רפואה שלמה ד"ר שרגא וקסלר

23/06/2003 | 18:42 | מאת: אורלי

ד"ר וקסלר שלום רב ראשית ברצוני להודות לך על התשובה המהירה והמרגיעה . שנית. מבין האלטרנטיבות השונות כיצד ניתן לדעת במה לבחור. מה מתאים לי? כמו כן האם כל הגניקולוגים ממליצים על האלטרנטית האחרות מלבד כריתה. אני שואלת כיוון שלי לא נאמר שיש אפשרויות אחרות. אודה לך על תשובה לשאלתי. אורלי

מנהל פורום גיל המעבר