שימוש באוטרוגסטאן

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

19/06/2003 | 15:07 | מאת: אורית

אני בת 27, הריון שני, (הריון ראשון תקין לחלוטין), מתחילה שבוע שמיני (מחזור אחרון 28/4) היו לי שני שקי הריון כאשר: באחד עובר תקין עם דופק. השני נספג (התמוסס) ונוצר במקומו כתם (דימום פנימי) היות ויש חשש בגלל הקרבה לעובר התקין, ניתן לי בכמוסות של אוטרוגסטאן. כל כמוסה 100 מ"ג, שתיים ביום, שימוש וגינאלי. התחלתי הטיפול אולם אני חוששת מההשלכות. שאלותי הן: האם באמת הטיפול הכרחי? האם אין סיכון בתרופה לעובר? האם מחזק או אפקט פסיכולוגי (כפי שמצויין בספר עם הגלגל)? האם ישנן תופעות כגון פגיעה בהתפתחות אברי מין אצל עובר נקבה? או שעירות יתר? אודה לתשובה מפורטת ושוב תודה !

שלום אורית אני מציע שתעבירי את שאלתך לפורום העוסק בהריון. הגעת לפורום העוסק בגיל המעבר בברכת רפואה שלמה ד"ר שרגא וקסלר

מנהל פורום גיל המעבר