הגיגים הורמונליים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

13/02/2002 | 22:05 | מאת: אביבה

שלום וברכה ברכה מיוחדת למנהל הפורום על הזמן והשירות. גם אני בת חמישים ומתלבטת מעט לגבי לקיחת הורמונים. איני סובלת מגלי חום או מירידה בחשק המיני, אך המחזור אינו סדיר. לגבי צפיפות עצם..איני יודעת..כי לא בדקתי. השאלה שלי היא האם לקיחת הורמונים היא גם פרופילקטית..מבחינת התדלדלות העצם ואברים נוספים, מבחינת איכות העור? שאלה נוספת האם ישנה עליה במשקל? ושאלה אחרונה בשלב זה..האם ניתן לנסות מספר חודשים ולהפסיק ? בתודה, אביבה

16/02/2002 | 20:27 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

ניתן לומר בקצרה כי התשובה לכל שאלותיך היא : כן אם כי הנטיה לעליה במשקל אינה קשורה בהכרח בטיפול ההורמונלי עצמו (קימת נטיה לעליה במשקל גם ללא טיפול) אין ספק כי הטיפול בעל ערך מניעתי רב, ניתן להפסיקו בכל עת

מנהל פורום גיל המעבר