יובש בנרתיק

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

20/05/2003 | 15:29 | מאת: דליה

אני בת 50. מחזור נפסק לפני כשנה. מצב בריאותי כללי מצויין וגם הכושר הגופני. בזמן האחרון אני מרגישה אי נעימות בזמן הדירה(...). אנחנו פותרים את זה במשחקים רבים וחדירה מינימלית, אבל אני מבינה שניתן לטפל בזה בחומר סיכה. האם ניתן להמליץ לי מה לבקש בבית המרקחת בלי שאצרך להסביר מה המטרה?

10/06/2003 | 15:06 | מאת: שירה

דליה שלום, אני סבלתי מאותה בעיה ומה שעזר לי זה "וגיפם". מיועד לטיפול מקומי בבעיה הנובעת מחוסר של אסטרוגן. אלו טבליות קטנות עם מוליך, בשבועיים הראשונים מחדירים את הטבליות יום יום. אח"כ מחדירים את הטבליות פעמיים בשבוע. לאחר מספר שבועות נפתרת הבעיה של היובש והכאבים. את לא צריכה להרגיש לא נוח. זה חלק מהתופעות של גיל המעבר וחבל להפסיד את חיי המין בגלל בושה ובגלל בעיה שלא מדברים עליה הרבה, אבל רווחת. שירה

18/05/2005 | 16:03 | מאת: זהבית

בת 54 מתקשה להרדם לילות שלמים אני ערה. מרגישה על סף התמותתות כל יום מתאמנת כשעה וחצי רוב היןם אני עסוקה באומנות הויטראז עובדת בגינה מגיעה למיטה בחצות ואין שום סימן לעיפות .

מנהל פורום גיל המעבר