פילות הורמונלית

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

17/02/2003 | 21:02 | מאת: יעל

אני בת 32, בריאה בדרך כלל. לפני פחות משנה הפסקתי את הגלולות אחרי כשמונה שנים בהן לקחתי ברציפות. כעבור כחצי שנה הפסקתי לקבל מחזור באופן סדיר והחלו לי פצעים רבים על הפנים. כרגע אני מקבלת טיפול אנטיביוטי (דוקסילין), שניתן לי לשלושה חודשים כדי לטפל בפצעים, אך הוא עוזר באופן חלקי. האם יש דרך להסדיר את הפעילות ההורמונלית בגוף מבלי לחזור לגלולות?

18/02/2003 | 17:47 | מאת: שושה

אני יכולה להתייחס רק לפצעים על הפנים. אז ככה, הטיפול בדוקסילין יעיל לזמן קצר בדרך כלל. מתוך נסיון הפצעים חוזרים אחרי פרק זמן מסויים. יתכן שלקיחת גלולות לפי המלצת גניקולוג לטיפול הורמונלי, ישפיעו גם על הפצעים בעור הפנים, אך באופן חלקי בלבד. חשוב מאד לטפל בפנים באופן עקבי, להמנע משמוש בחומרים עם בשמים או ריחות למיניהם. רצוי להמנע מחומרם מיבשים כמו אוקסי 10 ודומיהם כי הם מייבשים את העור יתר על המידה וזה גורם להזדקנות טרם עת. השתמשי בסבון שהוא ללא סבון בנוזל או במוצק, לשטוף היטב במים. לנקות את הפנים מספר פעמים ביום, אם את עובדת בסביבה עם פיח וחשופה לאבק, אז רצוי לנקות מספר רב יותר של פעמים את הפנים. ניתן לשים מיק אפ ואיפור באופן כללי, מה שימנע חדירת לכלוך לנקבוביות. זכרי להתאפר תמיד לאחר מריחת קרם לחות. להשתמש בקרם לחות תוצרת הארץ המותאם לאקלים שלנו מהחברות הידועות כמו ד"ר פישר ודומיהם. לנקות בסוף היום את האיפור בחומר מאותה חברה מסיר איפור הן מהפנים והן מהעיניים ולנקות כרגיל. שם המשחק הוא הגיינה. בהצלחה.

מנהל פורום גיל המעבר