הפרשה פתאומית מרובה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

16/02/2003 | 21:33 | מאת: ציפי

עברו כ-5 שנים מאז הסתיימה אצלי הופעת המחזור. עלי לציין שגיל המעבר עבר ועובר עלי ללא תופעות מיוחדות. לא היו לי גלי חום, וההרגשה הכללית טובה. איני לוקחת תרופות כלשהן שמיועדות בדרך כלל לגיל המעבר. אני לוקחת תרופות כרוניות: סימוביל ואלטרוקסין. כמו כן אני לוקחת באופן קבוע ויטמינים (צנטרום סילבר) + מיקרופרין (אספרין)ויטמין A ומגנזיום שהתחלתי לקחת בחודשיים האחרונים בהמלצת הרופאה האישית בעקבות התכווצויות וכאבי שרירים תכופות בצידי הגב התחתון ובעורף (יש לציין שזה באמת עזר לי). לפני כ-5 ימים התחילה לי הפרשה נוזלית בצבע צהוב בז' (ללא ריח) שהלכה וגברה והשיא היה ביום ששי ושבת כאשר ההפרשה הופיעה בכמויות כמו במחזור. מהיום בבקר ההפרשה פחתה באופן ניכר ונעשתה מועטה מאד. עלי לציין שעד מקרה זה לא היו לי הפרשות בכלל. אמנם קבעתי תור אצל רופא נשים שבודאי ישלח אותי לבדיקות שונות (דם, שתן ועוד'). אבל בינתיים אני מאד לא רגועה בגלל התופעה המוזרה והפתאומית. רציתי לדעת מה יכולות הסיבות לתופעה הזאת והאם יש מקום לדאגה? אודה מאד על תשובה דחופה ככל האפשר.

17/02/2003 | 00:07 | מאת: ציפי

נתקלתי לראשונה כאן בפורום במושג "ציסטה נוזלית". האם יתכן ובמקרה שלי יכול להיות שהיתה לי ציסטה נוזלית ברחם שנפתחה מעצמה וזו הסיבה להפרשה הפתאומית והמרובה? (היום ההפרשה פסקה כמעט לחלוטין). ואם זה מה שקרה, האם יתכן שברגע שהציסטה נפתחה מעצמה והנוזלים יצאו, היא למעשה נרפאה או יכולה להירפא בעזרת תרופות בלבד (אנטיביוטיקה או אחרות) ולא יהיה צורך בהתערבות כירורגית כלשהיא ? אשמח לקבל תשובות לשאלותי בהקדם. בתודה מראש ציפי המודאגת

17/02/2003 | 20:40 | מאת: ציפי

פרופסור בז'יז'ינסקי אנא ענה לי בבקשה ... )-:

מנהל פורום גיל המעבר