אלקטרוסין

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

27/01/2003 | 11:31 | מאת: נלי

השאלה מופנת לפרופ' לרפואת נשים- האם נטילת אלקטרוסין יכולה לגרום לאי הופעה של הווסת?

28/01/2003 | 17:51 | מאת: vivi

אני מקבלת את התרופה הזו והכל בסדר רק יש עצירות

29/01/2003 | 09:29 | מאת: חנה

האם הכוונה לאלטרוקסין לבלוטת התריס? אם כן, אין שום תופעות לוואי , אבל ליתר בטחון תתיעצי עם אנדוקרינולוג.

06/02/2003 | 22:31 | מאת: בקטריה

ההורמון אלטרוקסין ניתן לטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס. במידה והמינון אינו נכון ועדין יש חסר בהורמונים של הבלוטה (T3 ו-T4) אין את המשוב השלילי שיגרום לירידה ברמת ה- TRH. TRH הוא בעצם ההורמון שמופרש מההיפותלמוס והוא זה שמשפעל את כל מסלול ההורמונים של בלוטת התריס. כאמור, כשרמת ההורמונים שבתירוקסין אינה מספיקה להוריד את רמת הTRH יש עליה בהורמון אחר שנקרא PRL (פרולקטין) זהו אותו הורמון שמופרש לאחר הלידה ושקשור בתהליכי ההנקה (ההורמון TRH מעודד את הפרשת הפרולטקין) ההרומון פרולקטין הוא זה שמשבש את המחזור החודשי. לדעתי....תעשי בדיקת דם ואולי יש צורך להעלות את המינון של האלטרוקסין.

מנהל פורום גיל המעבר