ביוץ

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

19/01/2003 | 16:49 | מאת: איריס

אני בת 30 , מחזור סדיר כל 29-32 יום. בדיקת פרופיל הורמונילית תקינה. מחזור אחרון- 5.1.03 היום נבדקתי באלוטרסאונד אצל רופא נשים והוא אמר לי שאין זכר לזקיק. היתכן מצב שאין זכר לזקיק אני צריכה עוד לבייץ החודש או שכבר בייצתי?

06/02/2003 | 22:39 | מאת: בקטריה

הזקיק הוא השלב ההתפתחותי של הביציות. בעצם הביצית עטופה בכמה שכבות תאים וזהו הזקיק. בכל תחילת מחזור מתחילים להתפתח מספר זקיקים ורק אחד מהם יגיע לשלב הביוץ והכל השאר יתנוונו. לאחר הביוץ הזקיק הופך לגופיף הצהוב שמפריש אסטרוגנים ופרוגסטרון שהם אלו שאחראים על הכנת הרחם לקליטת ביצית מעוברת (ביצית מופרית). אם הרופא אמר שאין זכר לזקיק כנראה כבר קרה תהליך הביוץ.

מנהל פורום גיל המעבר