כריתת רחם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

15/12/2002 | 15:17 | מאת: אורנה

אני בת 40 לפני כשנתיים וחצי עברתי כריתת רחם וגינלית, השאירו לי את השחלות. כשנה לאחר הניתוח צנחה שלפוחית השתן, עשיתי טיפולי ביופידבק באיכילוב, יש הטבה מעטה מאד, יש לי מאז הניתוח מס' בעיות 1. יובש בנרתיק 2. ירידה חדה בחשק המיני 3. כעת אני צריכה לעבור שוב ניתוח להרמת השלפוחית, איזה ניתוח ממולץ עם הכי הרבה הצלחות. תודה מאורנה המיואשת.

18/12/2002 | 11:14 | מאת: גלי

לאורנה שלום, גם אני בת 40 והמליצו לי לכרות את הרחם בגלל שרירן גדול. במהלך חיפוש חומר באינטרנט ניתקלתי בלא מעט מחקרים המצביעים על כך שאישה שעוברת כריתת רחם בגיל צעיר צפויה למנופאוזה מוקדמת, גם כאשר משאירים לה את השחלות. לפי הסימפטומים שלך אולי כדי לך לערוך בדיקת הורמונים יסודית לראות אם אין לך ירידה בהורמונים כגון אסטרוגן. קריאת דבריך מאוד מחזקת אותי בהחלטתי לכרות את השרירן בלבד ולא כל הרחם. מאחלת לך שהניתוח השני יעבור בהצלחה. גלי

מנהל פורום גיל המעבר