תופעות המעבר-ללא הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

07/02/2002 | 00:35 | מאת: יעל

שלום לד"ר אני בת 47 ומזה מספר חודשים המחזור הפסיק . יש לי גלי חום (ניתן בהחלט לסבול) אבל התופעה הקשה ביותר היא התנפחות, גודש בחזה ונפיחות מדי פעם כאבי מחזור ברצוני לדעת אם לא אקח הורמונים האם אגיע לאיזון לבד הגודש ירד? וכאבי המחזור יפסקו? או שזה בהחלט תופעות המעבר. כמו כן האם יש קשר להשמנה בעקבות הפסקת המחזור? אשמח ואודה על תגובתך. יעל

07/02/2002 | 22:39 | מאת: גילה

יעל אנימחכה כבר כשבועיים לתגובת הרופא באותו ענין. גם אני באותו גיל, חשבתי שהמחזור הפסיק אבל הוא שוב חזר השבוע (אחרי 4 ח') וכנראה זה אחד המאפיינים. הבנתי מקריאה בנושא שאפשר לדחות את לקיחת ההורמונים בשלב זה ושהדעות חלוקות. רוב רופאי הנשים ממליצים בעד. אבל אני מכירה עוד נשים שממתינות. ומתמודדות עם תופעות הגיל בדרכים אלטרנטיביות. הכי טוב תתיעצי הרבה לפני שאת מגיעה להחלטה. זה מה שבכוונתי לעשות. גילה

08/02/2002 | 18:31 | מאת: יעל

גילה שלום תודה לך על תגובתך, אכן יש דעות חלוקות בלקיחת ההורמונים . אחרי שאסיים סדרת בדיקות אחליט אם מתאים לי, מאחר והתגלתה לי ציסטה בשד. ואני מניחה שזה בעקבות שינויים הורמונליים. הנושא המציק לי הוא ההשמנה והנפיחות- רציתי לדעת אם זה מתאזן לבד במשך הזמן. מאחלת לך מעבר בריא וקל. יעל

13/02/2002 | 20:33 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

התופעות הללו חולפות בד"כ לאחר מספר חודשים. יש נטיה לעליה במשקל בגיל המעבר (גם ללא טיפול הורמונלי)

מנהל פורום גיל המעבר