גלי חום והורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

26/11/2002 | 23:12 | מאת: אליה

ד"ר שלום רב, אני בת 56 והשתמשתי במשך 6 שנים בקליאוגסט לתסמינים של גיל המעבר. במיוחד סבלתי מגלי חום. בעקבות הפרסומים על המחקר הגדול שנערך הפסקתי את הטפול ההורמונלי. לא סבלתי כל השנים מגידולים כלשהם ואין לי במשפחה מקרים של סרטן השד. אבי סבל מסרטן המעי הגס. היו שנים שהייתה לי מסטופטיה חזקה יותר היום זה נחלש. מאז הפסקתי את ההורמונים איכות חיי השתנתה מקצה לקצה. אני סובלת באופן קבוע מגלי חום תדירים במיוחד בערב ובלילה ומצמרמורות בעקבותיהם. שנתי נודדת בלילות ואני מתעוררת לעתים קרובות עקב גלי החום. התחלתי לקחת כדורי סויה - אלטרנה בינתיים ללא השפעה. אני גם לוקחת כדורי סידן וקלוניריט. בתחילת הטפול בקלוניריט הרגשתי שיפור עצום אבל הוא פג במהרה. האם רצוי לחזור להורמונים? אולי במינון נמוך יותר? או לא? העצות מהסביבה אינן עקביות ואני אובדת עצות. אודה לך על התיחסותך

03/12/2002 | 16:12 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

נראה לי כי במקרה שלך יש מקום להמשיך בטיפול ההורמונלי במינון נמוך.

07/12/2002 | 17:40 | מאת: vivi

שלום לכם, במשך 10 שנים לקחתי הורמונים לאחר שכרתו את הרחם וחלק מצואר הרחם שהיה לי גידול בשלב 4. בינתיים גילו אצלי מחלת לב ועברתי נתוח למעקפים וגם מחלת הלופוס ואסטמה. הפסיקו לי את גלולות ההורמונים ועכשיו הצרה החדשה גלי חום מידי רבע שעה. כל הלילות והימים הם להתלבש ולהתפשט כך שאני עייפה כל הזמן ואין בכוחי אפילו להרים את הראש. אני מקווה שלאור מצבי יהיה אפשר לתת לי תרופה המתאימה ולפחות מצרה אחת אטפטר. אני בת 55. תודה מראש viviאליה כתב/ה: > > ד"ר שלום רב, > אני בת 56 והשתמשתי במשך 6 שנים בקליאוגסט לתסמינים של גיל המעבר. > במיוחד סבלתי מגלי חום. בעקבות הפרסומים על המחקר הגדול שנערך > הפסקתי את הטפול ההורמונלי. לא סבלתי כל השנים מגידולים כלשהם > ואין לי במשפחה מקרים של סרטן השד. אבי סבל מסרטן המעי הגס. היו > שנים שהייתה לי מסטופטיה חזקה יותר היום זה נחלש. > מאז הפסקתי את ההורמונים איכות חיי השתנתה מקצה לקצה. אני סובלת > באופן קבוע מגלי חום תדירים במיוחד בערב ובלילה ומצמרמורות > בעקבותיהם. שנתי נודדת בלילות ואני מתעוררת לעתים קרובות עקב גלי > החום. התחלתי לקחת כדורי סויה - אלטרנה בינתיים ללא השפעה. אני גם > לוקחת כדורי סידן וקלוניריט. בתחילת הטפול בקלוניריט הרגשתי שיפור > עצום אבל הוא פג במהרה. האם רצוי לחזור להורמונים? אולי במינון > נמוך יותר? או לא? העצות מהסביבה אינן עקביות ואני אובדת עצות. > אודה לך על התיחסותך

מנהל פורום גיל המעבר