גיל מעבר כן/לא?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

18/11/2002 | 23:44 | מאת: אירית

שלום רב אני בת 51, חודשיים וחצי מאז סימני מחזור אחרון מה שנראה כתחילת תהליך המעבר. בבדיקות דם נבדקו הורמונים נשיים: ESTRADIOL, FSH ,LH, ממה שנראה הוא כי טרם ניצפים בדם ערכים התואמים את ההשערה. השאלה: האם קיים עיכוב משמעותי בין העובדות כי אין מחזור מעל לחדשיים לבין ערכי ההורמונים שנבדקו? מה הזמן הסביר למדוד ערכים אלה ולקבל תשובות אשר מאשרות את ההנחה? תודה אירית

23/11/2002 | 18:52 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

בגיל המעבר תתכן אי סדירות בוסת למרות ערכי הורמונים "תקינים". יש לחזור על הבדיקה בעוד חודש. זיכרי, אחור בוסת בנוכחות ערכי הורמונים תקינים מחייב שלילת הריון

מנהל פורום גיל המעבר