הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

11/11/2002 | 19:29 | מאת: רמה

בת 65 , הפסקתי לקחת הורמונים לאחר 16 שנים. האם מומלץ טיפול המשך כלשהן ?

12/11/2002 | 07:16 | מאת: עדנה

קודם כל צריך להפסיק בהדרגה.כלומר,בהתחלה כל יומים,לאחר מכן פעמים בשבוע,פעם בשבוע....אחרת יהיו סימפטומים קשים של מצבי רוח,גלי חום,ובריחת סידן.לאחר מכן כדאי לקחת צמחים שיש בהם הרכבים טיבעים שהם פיטואסטרוגנים או פיטוסטרולים.בין אלה ידוע שרש הצמח צימיציפוגה (קוהוש שחור) שמרגיע דפיקות לב,שזה אחד הסימנים לתופעות גיל המעבר,ונותן הרגשה ממש טובה.רצוי לקחת לפני השינה או לנוח אחרי שלוקחים.צריך לשים לב לא לקחת בהגזמה.אפשר להשיג בחניות טבע.יש גם טיפות:10-15 פעם או פעמים ביום,או לפי הצורך.יש טבליות של סויה-טופו,שיש בהם ריכוז של איזופבלנואידים,גם טוב להפחתת גלי חם וכן לחיזוק העצמות וטוב גם לעיכול. שימו לב- יש מוצרים יקרים ויש גם זולים,צריך לברר.קוהוש שחור מחזק את שרירי האגן במיוחד ואזורים רגישים כמו צואר.אפשר גם לנסות זרעי פשתן שטובים לאוסטיופורוזיס ולעיכול ולמצב רוח. כל אחת צריכה לנסות ולנסות על עצמה,לקרוא הרבה ,להתענין לדבר עם אנשים בחניות טבע אבל גם לחשוב ולעשות שיקולים אישים,כי סוחר נשאר סוחר. כל זה מניסיון אישי ומיגע.נשים-הרימו ראש-גיל המעבר זה אתגר.

מנהל פורום גיל המעבר