צפיפות עצם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

03/11/2002 | 09:16 | מאת: טובה

שלום ד"ר, לאחר בדיקת DXA התברר שאני סובלת מאוסטיאופורוסיס, אפילו שלקחתי כדורי סידן מגיל 32, והמחזור החודשי היה סדיר, היום אני בת 50 ללא מחזור שנתיים עקב כריתה של הרחם והשחלות. לעצם הענין. הרופאה נתנה לי קלציום סנדוז פורטה 500 מ"ג. אמא שלי לוקחת את אותם הכדורים בתוספת של כדור D במינון של 0.025 מק"ג. אני לא קיבלתיאת כדור ה D. יש אפשרות לקבל את חוות דעתך ? תודה, טובה.

04/11/2002 | 23:51 | מאת: shishi

למי מומלץ ומתי לעשות בדיקת צפיפות. מה התחושות של החולה המצביעות על בעיה. האם אפשר סתם לבקש מהרופא בדיקה. מה הטיפול המונע חוץ מאשר צעידה ולחיצות על כפות הידים.

05/11/2002 | 12:04 | מאת: טובה

שלום SHISHI אפשר ללכת למכון מור ולבקש לעשות בדיקה. זה עולה כ 120 ש"ח ואם יש לך ביטוח מושלם הבדיקה עולה 57 ש"ח. הטיפול המונע הוא תזונה נכונה, לקיחת סידן, התעמלות מגוונת, של הליכה מכשירי כח ואירובי. וכמובן משקל מתאים לגיל ולגובה. לא היו לי תחושות מיוחדות רק הידע והגיל. טובה

12/11/2002 | 19:52 | מאת: דפי - לא רופאה, אך יודעת

ויטמין D ניתן כתוספת לסידן על מנת לשפר את הספיגה. קשה מאוד לספוג סידן ורצוי מאוד שלא לקחת אותו עם מאכלי חלב. מאידך, מאוד מומלץ לקחת את הסידן בסביבה של ויטמין C, היינו פרי הדר, מיץ עגניות או אחר טרי או - תוסף של ויטמין C וכך תשתפר הספיגה.

מנהל פורום גיל המעבר