מנפאוזה בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

23/10/2002 | 19:39 | מאת: נאן

אני בת 38 אחרי למפקטומי נאמר לי שאני צריכה לקבל טיפול אנטי הורמונלי והקרנות. נשים שמגיעות לגיל המעבר מקבלות לפעמים הורמונלי שיאזן אותן לפעמים אלו תחליפים טביעים ולפעמים לא. השאלה שלי מורכבת(סליחה מראש) א. האם שמקבלים טיפול אנטי הורמונלי מקבלים איתו עוד משהו להקל על התופעות? ב.הסיכון בטיפול אנטי הורמונלי? ג. הסיכון בהורדת שחלות בגיל צעיר? נאן

29/10/2002 | 15:21 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

השאלה אכן מורכבת, ואת כמובן אמורה להיוועץ ברופאים המטפלים (גינקולוג, אונקולוג, פנימאי). בקיצור נמרץ: הטיפולים האנטי הורמונלים, כמו כריתת השחלות, עלולים לגרום לתופעות גיל המעבר. קימים טיפולים שונים להקלה על התסמינים, בחלקם תרופתיים ובחלקם תוספי מזון.

מנהל פורום גיל המעבר