הפסקת הריון וההריון הבא

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

20/10/2002 | 11:12 | מאת: דין

ד"ר בז'ז'נסקי שלום רב, עקב העדר מוח עוברי, שהתגלה ב"חלבון עובר", ואושר בוודאות בביצוע אולטראסאונד בוצעה לידה מוקדמת וגרידה. לאחר גרידה סיבוכי חום ולחץ דם גבוה משך 3 ימים. דימום נמשך כשלושה שבועות ופסק. היום, חודש מביצוע הגרידה מופיע דמם מזערי. לא נעראה לי שמדובר במחזור. אין שום כאבים ומעט דמם במשך יומיים. שאלותי: 1. מתי אני אמורה לקבל מחזור? 2. האם לגשת לרופא לפני קבלת מחזור, או להמתין לאחריו? 3. האם מומלצת היסטרוסקופיה לפני ניסיון להרות, במטרה למנוע הפלה נוספת עקב אי ספיקת צוואר רחם, או עקב הדבקויות ברחם? 4. עקב אנמיה (המוגלובין-8.8) אני מקבלת "פולקס". האם אפשר לשלב חומצה פולית (אני מתכננת הריון ) 5. עקב הפסקת הריון באופן שבו בוצעה מתי מומלץ לנסות להרות שוב? תודה מכל הלב דין

20/10/2002 | 11:28 | מאת: דין

תיקון טעות בפניה שלי נפלה טעות. אני מתנצלת תודה לפרופסור בז'ז'נסקי וסליחה. שנה טובה ופוריה. דין

29/10/2002 | 15:26 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

הוסת מופיע בד"כ בתוך 4-6 שבועות. מומלץ לשלב ח' פולית כדאי לגשת לביקורת כחודש לאחר הפסקת ההריון. בד"כ אין מניעה לנסות להרות לאחר שהווסת חוזר להיות סדיר (בתיוך חודש חודשיים). בהצלחה

29/10/2002 | 22:45 | מאת: דין

ד"ר בז'ז'ינסקי שלום רב, במשך חודש לקחתי "פולקס" (המוגלובין 8.8). תוצאות בדיקת דם נכון להיום המוגלובין 13. האם להפסיק השימוש ב"פולקס", או להמשיך ולקחת גם חומצה פולית 5 מ"ג? בהוראות השימוש בחומצה פולית יש אזהרה לגבי שימוש במקרה שהייתה אנמיה. האם מומלצת היסטרוסקופיה עקב הפלה טבעית, ולאחריה הפלה יזומה עקב פגם? ( כאשר באחרונה הייתה הסתבכות בחום. אולי יש הדבקויות כתוצאה מזיהום.) הרבה תודה דין

01/11/2002 | 16:48 | מאת: דין

פרופ. בז'ז'ינסקי שלום, האם לאחר גרידה אין צורך בבדיקת גינקולוג, או אולטראסאונד, על מנת לשלול אי תקינות ברחם? האם מחזור יכול להעיד על כך שהכל תקין ושניתן לנסות להרות? תודה מראש

מנהל פורום גיל המעבר