הפסקת לקיחת אקטיבל בהמלצת רופא

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

01/10/2002 | 13:31 | מאת: לילי

אני בת 61 , וסבלתי קשות מגלי חום מצב רוח ירוד , דפיקות לב ועוד על כן המלצה רופאת הנשים שלי לקחת הורמונים תחילה נטלתי הורמון פרימריל ולאחר מכן עברה להורמון אקטיבל . ההרגשה שופרה מאד . גלי החום חלפו והרגשתי הכללית שבה כך נטלתי את התרופה כ 5 שנים .ובכל פעם הייתי במעקב אצל הרופאה . בביקורי האחרון המליצה הרופאה להפסיק לקחת את ההורמונים בשל מחקר שנערך ובשל העובדה שאין הוכחות מוצקות למניעתם של התקפי לב ועוד תכונות שיוחסו להורמונים . אני חוששת מאד מחזרתם של גלי החום וירידת איכות החיים שלי . מה לעשות ? האם קיימים תחליפים הומופטיים .

01/10/2002 | 18:15 | מאת: yaffa

לילי שלום! תאמיני לי מתוך ניסיון אין שום תחליף להורמונים ברגע זה ממש אני יושבת גלים של חום מציפים אותי ,ומה לא ניסיתי : כמוסות סויה וטופו ,קהוש שחור,מיקס של צימחי מרפא, פנימנין, בקיצור שום כלום. אני לקחתי 8 שנים פרמריל וליפני חודשיים הפסקתי בהמלצת הרופא , ועברתי למדבקות אוורל פלוס גלולות פומיות. מקווה שזה יעזר לי . בתיקוה שתימצאי משהו שיעזור לך ספרי לי על זה ביי ובהצלחה .יפה

מנהל פורום גיל המעבר