הורמון חדש

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

12/09/2002 | 00:26 | מאת: אילנה

לפרופ' בז'יז'ינסקי שלום רב! ייעצו לי לקחת כדורי "אקטיבל", כי לא רציתי דימום כל חודש. בפרוספקט כתוב: מינון מינימלי עם תוצאות מקסימליות. מה ידוע בישראל על כדורי הורמון אלה? האם יש מעקב ומחקר? כי אמרו לי שהם חדשים. אודה לך מאוד אם תוכל להייעץ לי. אילנה (אני בגיל שמעל 60)

20/09/2002 | 22:14 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

התכשיר למעשה אינו חדש. זהו שילוב של שני הורמונים הנמצאים בשימוש בארץ ובעולם בערך 20 שנים. החידוש הוא בכך שהמינון של ההורמונים נמוך יותר (כ 50%). השימוש במינון נמוך כרוך ככל הנראה בפחות תופעות לואי וסיכונים.

21/09/2002 | 00:59 | מאת: Elena

פרופ בז'זינסקי כתב/ה: > > התכשיר למעשה אינו חדש. זהו שילוב של שני הורמונים הנמצאים בשימוש > בארץ ובעולם בערך 20 שנים. החידוש הוא בכך שהמינון של ההורמונים > נמוך יותר (כ 50%). השימוש במינון נמוך כרוך ככל הנראה בפחות > תופעות לואי וסיכונים. לד"ר בז'יז'ינסקי שלום רב! אני מודה לך על שסוף-סוף ענית לי: חיכיתה כמה חודשים לתשובה בקשר להורמונים הספציפים האלה. היה לי חשוב מאוד לדעת מה דעתו של רופא ישראלי על התרופה הזאת. האמת היא שהרגזת נשים לא מועטות בזה שלא ענית, והיה לנו הרושם שלא היה לך חשוב להתייחס בכלל לשאלות ולמצוקות שלנו. אבל, אני מוקירה שבכל זאת מצאת זמן כדי להשכיל אותי בקשר להורמונים הללו. תודה.

מנהל פורום גיל המעבר