כריתת רחם ושחלות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

01/09/2002 | 20:14 | מאת: Jo

שלום לך פרופסור אמנון, זוגתי עברה לפני כשנה תסחיף ריאתי ומטופלת במדללי דם מסוג קומידין. בנוסף לכך היא מטופלת בכדורי אלטרוקסין עקב תת פעילות של בלוטת התריס כ 15 שנה. בבדיקות במחלקה לקרשיות ייתר הובהר לנו שבעיית קרישיות היתר היא בעייה גנטית ולכן הטיפול בקומידין יהווה אורח חיים מבחינתה עם כל המשמעויות הנובעות מכך היום ביקרנו אצל גניקולוג (10 שנים לא ביצענו מעקב בנושא זה).ומסתבר לנו שיש לה מיומה בגודל בלתי רגיל,אבחנת הרופא היתה "גודל המיומה כגודל עובר בן 5 חודשים" , ההמלצה: ניתוח מיידי של כריתת הרחם והשחלות . שאלנו שאלות לגבי הניתוח,משמעויות לגבי טיפול,אורח חיים לאחר הניתוח(הובהר שלא תקבל טיפול הורמונלי היות ובעיית קרישיות היתר והטיפול בקומידין לא מומלצת). זוגתי בת 50 והינו שמחים מאד להרחיב דעת בנושא זה בכללו,משמעויות טיפול,סיכונים במהלך הניתוח ולאחריו,תיפקוד יומיומי,תפקוד מיני,חלופות אם קיימות,שהרי אנו רוצים להמשיך לחיות. הינו שמחים לקבל גם תגובות של נשים שעברו / עוברים מצבים דומים אם אפשר. וכמובן את חוות דעתך בנושא האמור. חלק חשוב הוא להבין ,ללמוד,לקבל דעות מקצועיות,לקבל החלטות אם זה אפשרי,וכמובן להמשיך ולתפקד למרות הכל מכל היבט שהו. אנו אנשים פתוחים מאד,יודעים לקבל עיצות ,יודעים ליישם,ועצם כתיבתי אליך בשם זוגתי אומרת שמשימת קבלת המידע מוטלת עלי ובאהבה אני מטפל בה. אודה לך על התיחסותך לנושא זה,הכוונתך,וכל מה שתוכל להאיר את עיננו כאן ובנוסף היכן שתיבחר. בתודה מראש, JO

01/09/2002 | 20:16 | מאת: Jo

07/09/2002 | 23:55 | מאת: בת 64

שלום JO, מסכן JO! השאלות שלך הן כל כך מובנות, ומעל הכל, שאלות של בן-אדם משכיל, מודע לבעיות של זוגתך. הבעיה היא אחרת: פה לא תמצא מזור, פה לא עונים לך על שום שאלה!! אנחנו כועסות על זה שמזלזלים בנו, ולא מתייחסים למצוקות שלנו. כמה נשים, לא רק אני, כתבנו על זה לפורום. נראה לי שתצטרך לחפש מקור אחר לאינפורמציה. תיהיו בריאים!!Jo כתב/ה: > > > שלום לך פרופסור אמנון, > זוגתי עברה לפני כשנה תסחיף ריאתי ומטופלת במדללי דם מסוג קומידין. > בנוסף לכך היא מטופלת בכדורי אלטרוקסין עקב תת פעילות של בלוטת > התריס כ 15 שנה. > בבדיקות במחלקה לקרשיות ייתר הובהר לנו שבעיית קרישיות היתר היא > בעייה גנטית ולכן הטיפול בקומידין יהווה אורח חיים מבחינתה עם כל > המשמעויות הנובעות מכך > היום ביקרנו אצל גניקולוג (10 שנים לא ביצענו מעקב בנושא > זה).ומסתבר לנו שיש לה מיומה בגודל בלתי רגיל,אבחנת הרופא היתה > "גודל המיומה כגודל עובר בן 5 חודשים" , ההמלצה: > ניתוח מיידי של כריתת הרחם והשחלות . > שאלנו שאלות לגבי הניתוח,משמעויות לגבי טיפול,אורח חיים לאחר > הניתוח(הובהר שלא תקבל טיפול הורמונלי היות ובעיית קרישיות היתר > והטיפול בקומידין לא מומלצת). זוגתי בת 50 והינו שמחים מאד להרחיב > דעת בנושא זה בכללו,משמעויות טיפול,סיכונים במהלך הניתוח > ולאחריו,תיפקוד יומיומי,תפקוד מיני,חלופות אם קיימות,שהרי אנו > רוצים להמשיך לחיות. > הינו שמחים לקבל גם תגובות של נשים שעברו / עוברים מצבים דומים אם > אפשר. > וכמובן את חוות דעתך בנושא האמור. > חלק חשוב הוא להבין ,ללמוד,לקבל דעות מקצועיות,לקבל החלטות אם זה > אפשרי,וכמובן להמשיך ולתפקד למרות הכל מכל היבט שהו. > אנו אנשים פתוחים מאד,יודעים לקבל עיצות ,יודעים ליישם,ועצם > כתיבתי אליך בשם זוגתי אומרת שמשימת קבלת המידע מוטלת עלי ובאהבה > אני מטפל בה. > אודה לך על התיחסותך לנושא זה,הכוונתך,וכל מה שתוכל להאיר את > עיננו כאן ובנוסף היכן שתיבחר. > בתודה מראש, > JO > > > >

08/09/2002 | 09:15 | מאת: Jo

שנה טובה לך בת 64 . קודם כל ולפני הכל אנו לא מסכנים, אנו אנשים בריאים, נכון, לכל אחד ואחת מאיתנו קיימות בעיות אלו ואחרות שאת כולן ניתן לפתור בצורה זו או אחרת. אכן, חיפשתי מידע ופניתי למנהל אתר זה שנראה רציני מאד בתפקידו הרפואי, כמו כן שמחתי שהוא מקדיש מזמנו לסייע ולספק מידע לפונים במצוקה ללא תמורה. אוכל לומר שאין זה המקור היחידי שאפשר להשיג מידע, ניתן להיעזר בחברים ו/או ברופאים שאכן מקדישים לכך זמן בהבינם את בעיותך. ראיתי את השאלות הרבות של הפונות כמו כן את חוסר ההתיחסות של מנהל האתר שאפילו הצהיר מעל גבי הרשת על חזרתו מחופשה ועל כך בירכתיו. המשוב של הפרופסור המהולל כנראה יהיה אם יהיה, שזמנו כל כך עמוס שאין הוא יכול לענות לכל הפונות ואולי הפורום משמש מאגר מידע לפניה מסוג שונה מבלי לפגוע בזכויות!. את יודעת מה? אין אפילו צורך שישיב בכלל היות וזה הובן לי כבר מזמן. כנראה שהפרופסור אכן בעל מקצוע מצויין ,קטונטי מלבקר את מקצועו אך בנושאי רגישות ומצוקות אנוש יש לו הרבה מה ללמוד ואין הוא היחיד העוסק במקצוע ספציפי זה. לבעלי החיים אשר איתנו, בפורום וטרינרי אנו מקבלים משוב מהיר יותר ועניני כמובן. יוצא מכך ואנא אם מכירה חברות הפונות לאתר זה ,להעביר מסר חד משמעי שאין צורך להתלונן אלא להסיר את כבודו מניהול האתר ! (האם קבלתם מענה לתלונתכם?) לנהל אתר משמעותו להתייחס לפונים ואת זה הוא לא עושה......אם כך שיפנה דרך ואין אפילו צורך להיות במעמד כלשהו בכדי לרכז שאלות פונים ולרכז תשובות מומחים ולהעביר הלאה. עלי לציין בחיוב תגובות של רופאים אחרים אותן ראיתי, כנראה להם רגישות רבה יותר מול מצוקות של אחרים. לך בת 64 על התיחסותך,הנני מודה ומאחל לך שנה טובה , בריאות ואריכות ימים, המון תודות. לשאר הבנות הפונות גם להן אאחל שנה של בריאות , מזור ורפואה שלמה ממני ומבת זוגתי.

מנהל פורום גיל המעבר