פירסומות לפיטו אסטרוגנים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

29/08/2002 | 19:30 | מאת: רוני ספיר

שתי חברות פרסמו אתמול במוסף "בריאות" של ידיעות אחרונות תוספי מזון המכילים פיטו אסטרוגנים. כמה אמת ומה באמת בפרסומות הללו? כתבתי את דעתי, אשמח לשמוע את שלכם/ן! הכתבה בלינק הזה: http://www.bsh.co.il/ShowArticle2.asp?ArticleId=883&CategoryId=35

20/09/2002 | 22:26 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

הכתבה בלינק המצורף מענינת ומכילה הרבה אינפורמציה, אם כי יש בה מספר אי דיוקים וחוסר הבנה בסיסי של ההבדל בין אסטרוגן ופיטואסטרוגן. אשמח לקיים דיון נרחב בנושא אך אילוצי הזמן והמקום אינם מאפשרים זאת. אגב השימוש בביטוי "תחליפי הורמונים" מטעה מאוד, ראוי להשתמש בביטוי המקובל "טיפול הורמונלי חליפי" ואז ברור כי הכוונה לטיפול באסטרוגן ופרוגסטרון (ולא בחומרים צמחיים דמויי אסטרוגן). תודה

20/09/2002 | 22:37 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

מנהל פורום גיל המעבר