שאלה "קשה" ......

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

27/12/2012 | 09:15 | מאת: עבריה .....

אני בת 62 גרושה ללא ילדים ומאז 1988/9 נאבקת בסרטן השד שבא והולך לסרוגין ...ב-2006 חזר גרורתית על כל עמוד השידרה כולל אגן ימין שמאל .דרגה 4....(הוסף לכך פרקינסון מאז 2004/5 ) מאז 2006 אינני מקיימת יחסי אישות וגם בשל גילי המתקדם...נוצר יובש קשה בפות ...ואני ? מאז 2007 ביקרתי פעם אחת ואוליי פעמיים אצל הגינקולוג והכל רק משום אותו הפחד מהכאב הקשה שבמהלך הבדיקה .!!והעובדה שתחום זה אינו בביקורת רפואית מדירה מנוחה ממני ...ואני פונה אלייך בבקשה להנחות אותי מה לעשות כדי להחלץ ולו במידת מה מן היובש ? כיצד? למי לפנות ? כל דבר שתציע לי אני מוכנה לכך.כדי שסוף סוף אוכל לבצע את הבדיקות החשובות כל כך עבורי ....ת-ו-ד-ה....!

לענין היובש יש בבתי מרקחת ובחנויות ארוס נוזלי סיכוך. המומלצים הם על בסיס מים או בסיס סילקון עם או בלי ריח וטעם.

מנהל פורום גיל המעבר