ניתוח הסרת מיומה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

24/08/2002 | 16:36 | מאת: איילה

אני בת 53, מקבלת מחזור סדיר, אם לשלושה (לפני 28 שנים עברתי 6 טיפולי פרגונל). אמורה לעבור ניתוח להסרת מיומה דרך הנרתיק ב- 30/8/02. המיומה בגודל 4 ס"מ ברחם. הרופא מעדיף להסיר את הרחם והשחלות, מפני שהרחם שרירנית. לדעתו, יש סכנה שהשחלות יחלו בסרטן, ועד שהרופא יאבחן כבר יהיו גרורת בגוף. אני מעדיפה ניתוח הסרת המיומה מהנרתיק. אציין, כי אינני סובלת בינתיים משום תופעה לא נעימה פרט לדימום רב בזמן המחזור, אך ההמוגלובין 14. מה דעתך?

27/08/2002 | 18:20 | מאת: h.ben-ary

איילה שלום לפני שנתיים עמדתי לפני בעיה דומה והציגולי צורה חדשנית של ניתוח. בצורת לפרוסקופיה, שזה 3 חתכים בגודל 1 ס"מ בבטן. ההחלמה היא כמעט בין יום אם את בריאה. הניתח הנ"ל מבוצע ע"י רופאים בבי"ח כרמל בחיפה. בהצלחה.

מנהל פורום גיל המעבר