יובש בעיניים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

17/08/2002 | 13:03 | מאת: הגר

אני בת 53 ללא מחזור מזה כ 8 חודשים ללא תופעות כלשהן. אני לא לוקחת תחליפי הורמונים. לאחרונה הולכת ומתגברת אצלי תופעה של יובש בעיניים שמאוד מציקה לי. רופאי העיניים נותנים לי תחליף דמעות מעבר לזה הם לא רואים שום בעיה בעיניים. שאלתי האם זו תופעה שיכולה להיות קשורה לגיל המעבר? ואם כן מה ניתן לעשות? תודה.

05/10/2004 | 22:30 | מאת: עליזה

בהמשך לפנייתה של הגר בנושא תופעת היובש בעיניים ,אני מבקשת לומר לה כי מסתבר שתופעה זו אינה יחודית רק לה, לצערי בשנה האחרונה אני סובלת ממש תופעה זו ,פניתי למספר רב של רופאי עיניים אשר לטענתם אין לי כל בעיה בעיניים וכי לדעתם זו בעיה הנוגעת לפעילות ההורמנלית והיא מושפעת מגיל המעבר . תופעת היובש בעיניים היא מאד מציקה ובעיקר בבוקר לאחר שנת הלילה יש תחושה כי העפעפים נדבקות לעיניים ,וקשה לפתוח את העיניים ,ממש לא איכות חיים . אם יש למשהי / משהו תשובה ,הצעה לפתרון או כל המלצה אשמח לקבל מידע אשר יסייע לי לפתור הבעיה . בשלב זה הפסקתי את תחליפי ההורמונים על מנת להגיע לחקר האמת האם אכן מדובר בבעיה הורמונלית או שמא קיימת בעיה אחרת , בכל מקרה מתן פתרון באמצעות משחת עיניים ויסקוטירס זה לא פתרון לאורך זמן . אודה לכל תשובה

מנהל פורום גיל המעבר