זקוקה לעזרה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

14/08/2002 | 08:17 | מאת: מור המדבר

שלום לכולם, אני בת 57 ותוקחת הורמונים כבר שמונה שנים - קרם אסטרוג'ל ואוטרוגסטן 14 יום בכל חודש. זה מספר חודשים התחלתית לדמם והגעתי למצב של דימום לפחות חצי חודש. בנוסף, יש לי בעיות שינה קשות - מתעוררת בין השעות 3-4 בכל בוקר, ולא יכולה להרדם שוב. כתוצאה אנני מסתובבת חצי ישנה כל היום, וקשה לי לתפקד. האם יש למישהו הצעות? ניסיתי לדבר עם הרופא שלי, אך בעצם התייחס לעניין בביטול. אשמח לתגובות. בתודה מור המדבר

15/08/2002 | 20:28 | מאת: אסתר 4

מור יקרה, אני בת 49 הגעתי לגיל שאפשר להתחיל ואני לא לוקחת הורמונים ולא חושבת על זה אפילו. היו לי גלי חום והפרעות שינה, התעוררתי 3-4 פעמים בלילה וסבלתי נורא! התחלתי לשתות המון המון המון מים (לפעמים 3 ליטרים ביום) זרקתי את התה הרגיל ועברתי לתה ירוק, הגברתי את ההליכות מפעם בשבוע ל - 3 פעמים בשבוע מינימום (שעה של הליכה מהירה, 6 ק"מ) ובנוסף לקחתי כדורי "מעברית" שניתן לרכוש ללא מרשם בכל בית מרקחת. לאחר שלושה חודשים התופעות פחתו בהדרגה ולאחר חצי שנה הן נעלמו כליל. לא זנחתי את השתיה וההליכה ואני מרגישה מצוין עכשיו, גם עור הפנים הושפע לטובה מהמים. המצב שלך קצת שונה כי את נוטלת הורמונים אז אני לא בטוחה שכל מה שעזר לי יעזור גם לך, אבל שווה לנסות ... תרגישי טוב אסתר

17/08/2002 | 09:31 | מאת: בכי

א. תחפשי רופא אחר ב. תפסיקי מיד עם ההורמונים שאת לוקחת ותנסי, ביעוץ כמובן, משהו אחר, שיתאים לך. בהצלחה

20/08/2002 | 15:20 | מאת: מור המדבר

אסתר יקירתי, כפי שציינת, הכל עניין של גיאוגרפיה - וגם פםיזיולוגיה, גנים ומבנה גוף. אני גם ניסיתי את כל הדרכים האפשריות - אך מה שעבד בשבילך לא עבד בשבילי, לכן אני היכן שאני ואת היכן שאת, למזלך הטוב ולמזלי הרע. בכל מקרה, כבר קבעתי תור במרפאת גיל מעבר בבית החולים המקומי, ונראה הלאה מה קורה. הרבה בריאות לכולנו, מור המדבר

22/08/2002 | 10:43 | מאת: אסתר 4

27/08/2002 | 18:02 | מאת: h.ben-ary

מור שלום לך ניסית להיעזר בתוספי מזון? זה מומלץ בכל לב.

מנהל פורום גיל המעבר