הורמונים בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

23/07/2002 | 19:48 | מאת: רחל

שלום פרופ' !!! שמי רחל ואני בת 50 זה כבר כשלוש שנים שאני סובלת מתופעות גיל המעבר שמתבטאות אצלי בצורה קיצונית מאד . מזה כ שמונה חודשים שאני לוקחת הורמונים מסוג "אסטרופם" 2 מ"ג , ההורמונים עצמם עוזרים לי מאד , אך אני חוששת מתופעות העלולות לנבוע עקב המחקר האחרון . שאלתי היא : האם לדעתך אני יכולה להמשיך את השימוש בהורמונים ללא כל חשש או שמה עדיף לי להשתמש בתחשירים טיבעיים כגון : "פמינול" האם זה לדעתך יכול גם לעזור לי ? אודה מראש על תשובתך רחל...

29/07/2002 | 18:12 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

אם הטיפול ההורמונלי שיפר את התסמינים אזי אין ספק כי כדאי להמשיך לפחות לתקופה של 3-4 שנים. אח"כ ניתן לנסות להוריד המינון בהדרגה.

מנהל פורום גיל המעבר