לנשים המקבלות אסטרוגן בלבד ?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

17/07/2002 | 19:44 | מאת: דוד

שאלתי מאוד פשוטה. מהן ההמלצות לנשים שעברו כריתת רחם ושחלות והמקבלות רק אסטרוגן? בכל המאמרים המתפרסמים בימים אלה אין כל התיחסות ספציפית לכך.

17/07/2002 | 19:53 | מאת: דוד

כהמשך לשאלתי. מקבלת פרמריל 0.625 , מרגישה עם זה טוב ואין כל תופעות לוואי. ללא האסטרוגן, חוזרות מיד כל תופעות גיל המעבר. מעת פירסום המאמר פוחדת לקחת את ההורמון!!! אנא, תשובה ברורה ולא כללית.

21/07/2002 | 18:56 | מאת: יעל

17/07/2002 | 20:02 | מאת: דוד

במחקר שפורסם השבוע הופסק רק החלק בו נטלו הנשים שילוב של אסטרוגן+פרוגסטרון. המחקר ממשיך לגבי נשים שעברו כריתת רחם ונוטלות אסטרוגן בלבד. ככל הנראה התוצאות לגבי אסטרוגן בלבד טובות יותר !

17/07/2002 | 20:52 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

ראי תשובה קודמת, תודה

17/07/2002 | 20:54 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

הזרוע במחקר הנדון שבה נטלו רק אסטרוגן (עקב כריתת רחם) לא הופסקה !!!! לפיכך הרושם הוא כי הסיכונים כרוכים יותר בשימוש בפרוגסטרון יש לנסות להוריד המינון בהתיעצות עם הרופא.

מנהל פורום גיל המעבר