מצב אחרי כריתת רחם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

17/07/2002 | 19:40 | מאת: רבקה

שלום. אני בת 31 נשואה ואמא ל2 ילדים מקסימים. אני חולה באנדומטריוזיס. עברתי 9 ניתוחים שבינהם גם כריתת רחם מלאה כולל חצוצרות ושחלות (1998). אני נוטלת אסטרוגנים. יש לציין שמאז הכריתה עליתי במשקל כ - 20 ק"ג. אני סובלת משיעור יתר, גלי חום ומצבי רוח נוראיים. ניסיתי המון סוגים של אסטרוגנים, התחלתי במדבקות במינונים שונים, עברתי לג'ל אסטרוגני ועכשיו אני נוטלת כדורים (שגם החלפתי בסוגים שונים, כיום טריסקווינס פורטה). אני עדיין סובלת מגליי חום, השמנה ןשיעור יתר. קראתי בכתבת המחקר ביום ו' שישנה גם עלייה של הכולסטרול ה"רע". אכן יש בעבר הכולסטרול שלי היה 175-180 וכיום הוא 210. מה עצתך לי? קשה לי עם השומן, שיעור היתר, גלי החום וכמובן בירידה בחשק המיני. מקווה לקבל תשובתך בהקדם.

17/07/2002 | 20:58 | מאת: פרופ' בז'זינסקי

האסטרוגן משפיע לטובה על הכולסטרול, יתכן וכדאי שתפסיקי השימוש באסטרוגן (שלדבריך לא היטיב את הרגשתך) ותנסי שיטות אחרות לירידה במשקל ושיפור ההרגשה כמו פעילות גופנית מאומצת וכלכלה מתאימה בהצלחה,

20/07/2002 | 15:04 | מאת: רבקה

אך האם אני אינני צעירה מדיי בדכי להפסיק את האסטרוגנים שלי? הריי אני בסה"כ בת 31. האם לא אזדקן? האם לא אסבול מתופעת גליי החום הנוראית? האם אני יכולה לקחת תחליף טיבעי כגון" פמינל"?

מנהל פורום גיל המעבר