גיל המעבר - הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

14/07/2002 | 16:41 | מאת: אתי

שלום רב אני בת 45 לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח הסרת רחם+שחלות ומאז בעצת הרופאה שלי אני לוקחת תחליף הורמון בשם "אוורל" במדבקות . כמובן שקראתי את כל ממצאי המחקר החדש ואני קצת מבולבלת. התקשרתי לרופאה שלי כדי להתייעץ איתה והתשובה שקיבלתי היא " עדיין לא קיבלו הנחיות ממשרד הבריאות" ושכל אחת תנהג לפי ראות עיניה". האם עלי להפסיק?? ואם כן , מיידית או בהדרגה? אם אחליט להמשיך למה לשים לב?? איך להישמר? האם יש משמעות ללקיחת הורמון אסטרוגן בלבד לעומת ההורמון המשולב??(מבחינת המחקר החדש ובכלל). אין היסטוריה משפחתית של "סרטן השד","בריחת סידן","מחלות לב". לאחרונה עברתי בדיקת ממוגרפיה וצפיפות העצם והבדיקות תקינות. בסה"כ אני מרגישה טוב עם ההרומונים אבל בכ"ז הספקות והממצאים מדאיגים אותי. אשמח אם תוכל לעזור לי להחליט או להאיר את עיני. לסיום רק עוד שאלה קטנה האם יש קשר בין לקיחת ההורמון לבין השמנה? מאז הניתוח עליתי כ-4 ק"ג ולא שיניתי הרגלי אכילה. תודה מראש על כל אינפורמציה.

14/07/2002 | 18:58 | מאת: אתי

שלום רב, בת 52 , לוקחת הורמונים מזה שנתיים - אקטיבל. במשפחתי היסטוריה של מחלות לב ו- C.V.A. למיטב הבנתי עם היסטוריה כזו ישנה בעיה וכיום אני בדילמה. מה מומלץ לעשות לאור המחקר החדש ? בברכה, אתי

09/08/2002 | 22:42 | מאת: גיל המעבר - הורמוניםן

מנהל פורום גיל המעבר