הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

12/07/2002 | 23:44 | מאת: ויקטוריה

ד"ר שלום. לאחר הכתבה המרעישה, בנושא ההורמונים לנשים בגיל המעבר, שפורסמה בכלי התקשורת, הנני אישה בת 51, בריאה לחלוטין פרט לגילוי גוש שפיר בבלוטת התריס שהתגלה בימים האחרונים, ומעומדת לניתוח כריתת הבלוטה. ידוע לי מפי המנתח שעלי ליטול כדור הורמון לכל החיים, וכן יש סיכוי לבריחת סידן. להלן שאלותי: א. האם ההורמון חילופי עלול לגרום לסרטן לאחר נטילתו תקופה ארוכה . ב. לאור הכתבה, האם כדאי לא לעבור את כריתת בלוטת התריס (גוש שפיר) כי אין לה חלופה במקום ההורמון הטבעי של הגוף. נא תשובתך המפורטת בברכה ויקטוריה

13/07/2002 | 03:33 | מאת: דוד (לא רופא)

ידידה שלנו עברה בשבוע שעבר ניתוח לכריתת בלוטת התריס אצל פרופ' רפפורט. בעת הניתוח התברר שהגידול שפיר והתבצעה כריתה חלקית בילבד! כדאי לבחון עם רופא מומחה אפשרות כזו. לגבי ההורמון, לעניות דעתי (לא רופא), אין כל קשר בין המחקר לבין סוג ההורמון אשר את אמורה לקבל ולכן אין מקום לדאגה מהכיוון הזה. בהצלחה!

מנהל פורום גיל המעבר