אחרי מחקר כזה?? האם להפסיק מייד???

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

12/07/2002 | 00:40 | מאת: לילך

האם הרופאים יכולים סוף סוף לגבש דעה אחידה אחרי מחקר כזה ולומר לנו מה לעשות , אני בת 46 לוקחת כמה שנים הורמונים , הפסיק לי מחזור בגיל צעי , הרופאים ממש שכנעו אותי ולחצו שאקח הורמונים , האם עכשיו יקום מישהו ויגיד לנו מה לקחת במקום הרי זה מסוכן!!!!! והאם להפסיק??????

12/07/2002 | 11:23 | מאת: דולי

עד שהרופא יענה, אני יכולה להגיד לך מנסיון שלי שאם את יכולה לעשות את השינויים הנדרשים בתזונה ובאורח החיים ואף לקחת תוספי מזון, אפשר להתגבר על התסמינים בלי ההורמונים. אני עברתי לצריכה מוגברת של סויה (חלב, טופו וכו'), הפחתה בצריכת הבשר והגבינות השמנות, הגדלת כמות הירקות והפירות הטריים, והפסקתי לעשן ולשתות קפה ואלכוהול. חוץ מזה, מאז ומתמיד אני נמנעת ככל יכולתי ממזון הכולל צבעי מאכל וחומרים משמרים ומשתדלת לשמור על תזונה בריאה ודלת שומן. בנוסף, אני נוטלת מולטי-ויטמין מיוחד לנשים בגיל המעבר וכן קלציום + ויטמין D. כמו כן אני מתעמלת 3 פעמים בשבוע לפחות במכון כושר. יכול להיות שכל זה נשמע הרבה, אבל אפשר להתחיל במשהו, וכשזה הולך ומרגישים יותר טוב (כמו שקרה לי למשל כשהפסקתי לשתות קפה) אז זה נותן חשק למצוא עוד דברים שישפרו את ההרגשה וליישם אותם. ולסיום - עצה שקיבלתי בפורום רפואה אלטרנטיבית בנענע: לותר על הצורך להיות חזקה ו/או צודקת כל הזמן. תחשבי על זה... בהצלחה דולי

מנהל פורום גיל המעבר